Albert Hennipman
grafisch ontwerper & wegkapitein

'Het mooie aan het vormgeven van campagnes vind ik de grote schaal. Je stuurt je ontwerpen de openbare ruimte in en daar gaan ze iets aan met zeer verschillende mensen. Een complexe boodschap begrijpelijk maken voor een grote groep: dat vind ik een uitdaging.'

Albert is vennoot bij de Ruimte ontwerpers en maakt verbindingen: cross-mediaal, tussen opdrachtgever en publiek, tussen verschillende groepen mensen. Hij houdt van aanraakbaarheid en toegankelijkheid, maar kwaliteit is zijn belangrijkste voorwaarde. Zijn ontwerpen zijn kleurrijk en speels, vaak verlevendigd met handmatige elementen – hij is een uitstekend schetser en tekenaar.

Contact maken vindt Albert het belangrijkst, want daarover gaat communicatie. Vooral in communicatie met kwetsbare groepen is het een uitdaging om de ander te betrekken. Goed ontwerpen betekent dus: je expertise kennen, maar ook openstaan voor suggesties van een opdrachtgever en je inleven in je publiek. In complexe, grootschalige en vaak veranderlijke projecten is Albert flexibel en tegelijkertijd doelgericht. Hij weet de juiste partijen bijeen te zoeken om een professionele, consequente aanpak te realiseren.

Albert werkt op de studio in Utrecht en doceert één dag per week aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 

'Als je het goed wilt doen, moet je het samen doen. Ik ben ervan overtuigd dat je de boodschap van je project versterkt als je naar elkaar luistert.'

Albert werd geboren in Enschede. Hij studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en leerde daar Mark kennen. In 1990 studeerde hij cum laude af en won de René Smeetsprijs met zijn ontwerp voor een expositiecentrum over kleur. Daarna werd hij unitleider binnen Sdu Ontwerpgroep, vervolgens senior ontwerper/adviseur bij communicatiebureau Tappan in Den Haag. In 1998 startte hij samen met Mark het ontwerpbureau Hennipman + Schalken, dat bij het toetreden van Robbert als vennoot van naam veranderde naar de Ruimte ontwerpers.
Albert houdt van verbinden. Tussen mensen, tussen disciplines. Zijn passies zijn cultuur en wielrennen: met zijn vrienden, de Cycling Gents. Op de weg leest hij de koers, ziet en zegt waar het tempo omhoog óf omlaag moet. Waar het team bij elkaar blijft en waar iemand kan demareren. Hij woont in Leidsche Rijn met zijn vrouw Charlotte en hun twee zoons, Bouke en Loek.