Schilder-tekenweek in de Pyreneeën

Verras jezelf

Voor de tweede maal organiseren kunstenaars Loet de Wolf en Mark Schalken een schilder-tekenweek op Les Gavatxes in de Spaanse Oostelijke Pyreneeën. Landgoed Les Gavatxes is de afgelopen vijftien jaar prachtig herbouwd door Loet (vroeger architect) en zijn vrouw Corrie.

Voor jou?
We organiseren de workshop voor iedereen die – net als wijzelf – zijn creativiteit de ruimte wil geven en daarvoor af en toe wil ‘bijtanken’. Een week lang creëeren we in een stimulerende omgeving. We houden van diversiteit. Vorig jaar liep de leeftijd uiteen van 20 tot 75 jaar. Sommige mensen wisten bij de start wat ze wilden gaan maken. Anderen wilden voor het eerst in hun leven iets met schilderen doen. Wij hebben als begeleiders geen programma met vaste opdrachten, maar kijken individueel wat jij nodig hebt. Dus je bent vrij om je invallen te volgen, gesteund door ons, maar natuurlijk ook door de prachtige natuur, de groep en het lekkere eten & drinken.

Het dagprogramma:
Als je wilt, doe je mee met de ochtendmeditatie. Daarna ontbijten we met zijn allen onder de grote boom op het terras. Na een verrassende opwarmoefening ga je aan de slag, op een plek naar jouw keuze: in het atelier of in de natuur. Wij zijn beschikbaar voor advies of tips. We zorgen voor thee en koffie en natuurlijk voor alle materialen die je nodig hebt. Dan is het tijd voor lunch en ligt de middag open. Je kunt wandelen of zwemmen in de nabije rivier, lezen of luieren. Als je ’s ochtends lekker bezig was, kun je natuurlijk ook doorwerken. Meestal komen we aan eind van de middag samen om elkaars werk en ervaring te delen, dat geeft inspiratie voor de volgende dag. Daarna het avondeten: heerlijk Spaans en vegetarisch. Op de slotdag organiseren we een expositie van ieders mooiste werk en nodigen we buurtbewoners uit. Zo krijg je een mooie terugblik en creeëren we een feestelijk afscheid.

Timna: ‘Ik heb genoten van de workshop vorig jaar. Het was erg stimulerend voor mijn schilderwerk en ik heb verrassende nieuwe stappen gezet. De week gaf me de energie om door te gaan en mijn creatieve kant te blijven ontwikkelen. Dit jaar kom ik weer.’

Praktisch:
Datum: zondag 18 t/m zaterdag 24 juni 2017 onder leiding van Loet de Wolf en Mark Schalken.
Kosten: € 490 inclusief basismateriaal, logies en volpension.
Je verblijf: er zijn twee comfortabele appartementen en enkele vrolijke cabanes (houten huisjes), of je zoekt een mooie plekje voor je tent.
De reis: je komt er met de auto of het vliegtuig, en sinds kort ook met de TGV via Figueres: ’s ochtends in Nederland vertrekken is ’s avonds bij Les Gavatxes aankomen.
Natuurlijk kun je op diverse manieren de week verlengen: op het landgoed, of bergwandelen, naar het strand of naar Barcelona.

Lees meer over Les Gavatxes
Over Mark
Over Loet

Interesse of vragen?
Bel: 06-54625535 (Mark)
Of mail nu mark@de-ruimte-ontwerpers.nl

We houden de groep graag klein, dus laat van je horen voordat het vol is!

 

Zie de week van vorig jaar in vogelvlucht: