Visuele journalistiek: ontmoet ons op DDW

Tijdens Dutch Design Week Eindhoven 2017 organiseren wij een podium voor beeldverhaalvertellers. In stand 2.03 van het Klokgebouw bekijk & lees je getekende verhalen uit de hele wereld en ontmoet je ons team van illustratoren dat dagelijks getekend verslag doet van DDW. Daarnaast maken we een unieke getekende krant die tijdens de week gratis verspreid wordt in een oplage van 10.000 stuks, met dank aan het Eindhovens Dagblad. (openingsbeeld hierboven: Nik Heemskerk, Timon Vader & Max Verheul)

 

Samenwerking

In dit project werken we samen met Eva Hilhorst en Merel Barends van Drawing the Times, tekenaar-ontwerper Sanne Dijkstra en meer dan twintig jonge tekenaars, waaronder veel oud-studenten van Albert aan de HKU.

De Dutch Design Week is het grootste design evenement van Noord-Europa en trekt jaarlijks tegen de 300.000 bezoekers. Een uitstekende plek om met de mensen van de door ons ontworpen website www.drawingthetimes.com het medium graphic journalism te promoten. De stand staat in het Klokgebouw (het hoofdgebouw), en bestaat uit twee delen: het ene is in de hal, daar worden verhalen getoond en wordt het medium gepromoot. Het andere deel staat boven op het balkon waar we een lange tafel hebben staan en een grote rol papier, die flink betekend gaat worden door tekenaars van allerlei pluimage. De volgende dag wordt het betekende vel gebruikt als achtergrond van het live- programma van het Eindhovens Dagblad. We gaan ook dagelijks een tekening publiceren in het Eindhovens Dagblad.

We nodigen je van harte uit om langs te komen bij dit tekenfeest!

Zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober: zie www.ddw.nl
Of mail met albert@de-ruimte-ontwerpers.nl en mark@de-ruimte-ontwerpers.nl
Met plezier leiden we je persoonlijk rond.