Actueel

Dichtbundel

Wij bestaan voorbij de woorden

Eind februari 2019 werd in Amsterdam de dichtbundel gepresenteerd van Anne Possel: ‘Wij bestaan voorbij de woorden’. Gedichten over de weg naar die ene geliefde die jou in het hart van de stilte tegemoet komt. Gezet in de Trinité op ruim paginawit, leiden rust en ritme de lezer naar deze ontmoeting. Bestel de bundel bij de schrijfster.

Website Jeugdzorg

Opvoedingsondersteuning die vertrouwen geeft

De professionals van Jeugdgezondheidszorg Kennemerland werken vanuit een positieve, liefdevolle visie waarin de ouder-kind-relatie centraal staat. Directeur Margaret Brouwer vroeg kunstenaar-fotograaf Caroline Schröder om deze te verbeelden in moodboards en fotografie. Vervolgens vertaalden wij als art-directors die naar een webontwerp, met illustrator Milou Trouwborst en onze webpartner Studio Naam. Zo groeide er een soepel navigerende website met een openhartige uitstraling.

De site-stijl wordt momenteel doorontwikkeld in de overige communicatie.

 

Vanuit de bron

‘Welke wereld kunnen we samen creëren?’

Het nieuwe motto van de Iona stichting ontstond tijdens een werksessie met directeur Ignaz Anderson, diens collega’s en de mensen van webbureau Studio Parker. Kandinsky en Bauhaus vormden visuele bronnen voor deze organische en frisse website. De Iona stichting is een internationaal fonds voor vernieuwende initiatieven, geïnspireerd door antroposofie en kunst. Wij werken intensief met hun samen.

Fotoboek

Coming Home

Met de kunstenaar Willem van den Hoed maakten we een bijzonder fotoboek. Bij de presentatie in Galerie Piet Hein Eek zei de redacteur: Tot nu toe kende ik twee soorten ontwerpers: zij die hun eigen stijl op een project drukken of zij die fantasieloos uitvoeren wat hun wordt gevraagd. Maar jullie stellen je open voor het eigene van een project én laten je verbeelding werken.

Geoliede catalogus

De zwarte Madonna in Haarlem

Najaar 2018 maakten we een catalogus bij de expositie ‘De zwarte Madonna en de Troost’ in de Vishal Haarlem, waar ook vrij werk van Mark was te zien. Een geoliede boekproductie: Hein van den Heuvel fotografeerde op de dag na de opening en drie weken later werd het eerste boek uitgereikt door Abdelkader Benali. Dankzij een goede voorbereiding en hecht samenspel met kunstenaar-curator Alet Pilon en drukkerij Raddraaier.

Ruimte voor tekencultuur

Het Huis van Betekenis

Na 20 jaar en vele ontwerpopdrachten hebben wij in 2018 de stap gezet om zelf een nieuwe culturele organisatie op te zetten, rondom onze liefde voor het tekenen. Velen zijn inmiddels bekend met de naam: Het Huis van Betekenis.

Na een jaar zijn we met vijftien tekenaars en creatieven. Het pand aan de Utrechtse Lauwerecht 10 is een levendige broedplaats en een podium voor tekencultuur. Onze rol lag naast visie-ontwikkeling ook in het organisatorisch ontwerp, zo is er inmiddels een stichting. Wij blijven beide actief als coördinator en aanjager van tekenprojecten rondom milieu, emancipatie en een inclusieve samenleving.

Kom gerust langs als je wilt bijdragen. Fotograaf Caroline Schröder ving de sfeer:

 

Het Huis van Betekenis is een community van tekenaars en verwante creatieven die samenwerken vanuit een historisch houten pand aan de Lauwerecht in Utrecht. We zijn nauw verbonden met de HKU en het Utrechtse cultuurveld. Ook platform voor visual journalism ‘Drawing the Times’ is lid. Als collectief geloven we in de kracht en bezieling van getekende verhalen voor maatschappelijke organisaties. Tekenen is voor ons zowel kunst als communicatie. Het Huis van Betekenis is een werk-, leer- en deelgemeenschap. Tekenaars vinden op de Lauwerecht inspirerende studioplekken. Daarnaast organiseren we workshops, exposities en events rondom actuele tekencultuur. Een deel van het sfeervolle pand is te huur voor creatieve bijeenkomsten. Het Huis is een stichting.

Onder de vlag van De Ruimte ontwerpers zetten we onze ontwerp- en tekenprojecten voort vanuit het Huis aan Lauwerecht 10 in Utrecht. Daarnaast behouden we onze studio in Amsterdam-West.

Meer over Het Huis van Betekenis