Ruimte voor tekencultuur

Het Huis van Betekenis

Na 20 jaar en vele ontwerpopdrachten hebben wij in 2018 de stap gezet om zelf een nieuwe culturele organisatie op te zetten, rondom onze liefde voor het tekenen. Velen zijn inmiddels bekend met de naam: Het Huis van Betekenis.

Na een jaar zijn we met vijftien tekenaars en creatieven. Het pand aan de Utrechtse Lauwerecht 10 is een levendige broedplaats en een podium voor tekencultuur. Onze rol lag naast visie-ontwikkeling ook in het organisatorisch ontwerp, zo is er inmiddels een stichting. Wij blijven beide actief als coördinator en aanjager van tekenprojecten rondom milieu, emancipatie en een inclusieve samenleving.

Kom gerust langs als je wilt bijdragen. Fotograaf Caroline Schröder ving de sfeer:

 

Het Huis van Betekenis is een community van tekenaars en verwante creatieven die samenwerken vanuit een historisch houten pand aan de Lauwerecht in Utrecht. We zijn nauw verbonden met de HKU en het Utrechtse cultuurveld. Ook platform voor visual journalism ‘Drawing the Times’ is lid. Als collectief geloven we in de kracht en bezieling van getekende verhalen voor maatschappelijke organisaties. Tekenen is voor ons zowel kunst als communicatie. Het Huis van Betekenis is een werk-, leer- en deelgemeenschap. Tekenaars vinden op de Lauwerecht inspirerende studioplekken. Daarnaast organiseren we workshops, exposities en events rondom actuele tekencultuur. Een deel van het sfeervolle pand is te huur voor creatieve bijeenkomsten. Het Huis is een stichting.

Onder de vlag van De Ruimte ontwerpers zetten we onze ontwerp- en tekenprojecten voort vanuit het Huis aan Lauwerecht 10 in Utrecht. Daarnaast behouden we onze studio in Amsterdam-West.

Meer over Het Huis van Betekenis