Onze nieuwe initiatief

Het Huis van Betekenis: ruimte voor tekencultuur

Begin 2018  hebben wij het initiatief genomen om ‘Het Huis van Betekenis’ op te richten.

Het Huis van Betekenis is een community van tekenaars en verwante creatieven die samenwerken vanuit een historisch houten pand aan de Lauwerecht in Utrecht. De kerngroep telt op dit moment zeven leden. We zijn nauw verbonden met de HKU en het Utrechtse cultuurveld. Ook platform voor visual journalism ‘Drawing the Times’ is prominent lid.

Als collectief geloven we in de kracht en bezieling van getekende verhalen voor maatschappelijke organisaties. Tekenen is voor ons zowel kunst als communicatie.

Het Huis van Betekenis is een werk-, leer- en deelgemeenschap. Tekenaars vinden op de Lauwerecht inspirerende studioplekken. Daarnaast organiseren we workshops, exposities en events rondom actuele tekencultuur. Een deel van het sfeervolle pand is te huur voor creatieve bijeenkomsten. Het Huis is een stichting in oprichting.

Sinds april 2018 verzorgen wij als De Ruimte ontwerpers vof onze ontwerp- en tekenprojecten vanuit de Lauwerecht 10, 3514 BB Utrecht. Daarnaast behouden we onze studio in Amsterdam-West.

Meer over Het Huis van Betekenis