Een blog-duet met Felix Erkelens

Op zoek naar Liefde

Liefde

…is naar
Liefde is geestig
Liefde bijt
Liefde omarmt
Liefde verstilt
en verwarmt

spetters4

Felix Erkelens (1952) is getrouwd, vader van drie kinderen en grootvader. Hij is werkzaam als uitgever, leraar en ondersteuner van mensen met levensvragen en van echtparen die meer zicht op hun relatie willen krijgen. Felix houdt van het openende en licht brengende gesprek. Albert Hennipman (1963) is getrouwd en vader van twee studerende kinderen. Samen met Mark Schalken vormt hij het hart van de Ruimte ontwerpers. Hij geeft daarnaast les op de akademie in Utrecht. Albert houdt van zinvolle onderwerpen en spontaniteit (handwerk) in de verbeelding daarvan.

Albert: De verhalen van Felix op zijn site vielen mij op: er is ruimte voor vreugde en verdriet, voor humor en vertwijfeling. Ik suggereerde Felix om maandelijks een blog te gaan schrijven. Als stimulans beloofde ik hem telkens een tekening te maken, waarmee de blog de signatuur van ons beiden kreeg. De teksten en tekeningen zijn tussen 2013 en 2015 verschenen op zijn website. De prikkelende stijl van de blog vraagt mijns inziens om een vervolg. Graag zou ik de blog gekoppeld zien aan een tijdschrift of E-zine met een grote groep zoekende lezers.

In Op zoek naar liefde zijn de eerste tien blogposts van Felix opgenomen met de bijbehorende illustraties van Albert. Het boekje leest goed bij een kop thee of, later op de dag, een glas rosé. Bladert nog even lekker door voor het slapen gaan.
Beleef de liefde, leef in liefde en geef liefde!