Internationaal platform voor visuele journalistiek

Drawing the Times

Op Drawing the Times bereiken stripjournalisten een wereldwijd publiek. Tekenaars van over de hele wereld vergroten het inzicht en de betrokkenheid bij lokale en globale ontwikkelingen. Via de persoonlijke stijl van de tekenaar-verslaggever komen thema’s als feminisme en klimaatverandering indringend binnen bij de kijker-lezer.

Dat is de ambitie van Drawing the Times. In dit project hebben we oprichter Eva Hilhorst ondersteund bij de ontwikkeling en uitbouw van het platform. Van subsidie-aanvraag tot aan de gerealiseerde site. Zowel inhoudelijk als visueel en qua techniek. Sinds de live-gang eind 2015 krijgt het project veel positieve publiciteit, van onder andere het NRC, de VPRO-gids en de vakpers.

Inmiddels zit het project in de tweede fase, waarin we op zoek gaan naar een financieel model dat toekomstbestendig is. Ook heeft het site-ontwerp een verbeterslag ondergaan op basis van de ervaringen in het eerste jaar.

Drawing the Times is een kernproject voor onze studio, vanwege het maatschappelijk engagement, de reikwijdte en het medium illustratie. Dat sluit aan bij het eigen tekenwerk van Mark en Albert. Albert intoduceerde Eva als docent bij HKU-illustratie. Inmiddels hebben diverse studenten een DTT-verhaal getekend.

Zie www.drawingthetimes.com

drawing-the-times-logo-03-puntjes-boventitel

De conceptfase: schetsen en discussiëren. We zochten een opvallende stijl en een heldere navigatie, waarbij ieder artikel maximaal tot zijn recht komt.

Na een heldere introductie krijgt ieder artikel ruim baan. De tekenaar kiest of het verhaal horizontaal of verticaal doorlopen wordt. De redactie organiseert 'Specials' die meerdere actuele artikelen bundelen, zoals 'feminisme' en 'klimaatverandering'.

25 november 2015: lancering in het Persmuseum Amsterdam, met veel media-aandacht.

Begin 2017: herontwerp

Bekijk & lees alle verhalen op www.drawingthetimes.com >

Een verbeterd ontwerp met o.a. meer aandacht voor actuele artikelen en de mogelijkheid om DTT te steunen of samen te werken.