Sites voor een betere wereld

Jeugdgezondheidszorg Kennemerland

Opvoedingsondersteuning die vertrouwen geeft

De professionals van Jeugdgezondheidszorg Kennemerland werken vanuit een positieve, liefdevolle visie waarin de ouder-kind-relatie centraal staat. Directeur Margaret Brouwer vroeg kunstenaar-fotograaf Caroline Schröder om deze te verbeelden in moodboards en fotografie. Vervolgens vertaalden wij als art-directors die naar een webontwerp, met illustrator Milou Trouwborst en onze webpartner Studio Naam. Zo groeide er een soepel navigerende website met een openhartige uitstraling.

De site-stijl wordt momenteel doorontwikkeld in de overige communicatie.

Schenkers & ontvangers verbinden

‘Welke wereld kunnen we samen creëren?’

Het nieuwe motto van de Iona stichting ontstond tijdens een werksessie met directeur Ignaz Anderson, diens collega’s en de mensen van webbureau Studio Parker. Kandinsky en Bauhaus vormden visuele bronnen voor deze organische en frisse website. De Iona stichting is een internationaal fonds voor vernieuwende initiatieven, geïnspireerd door antroposofie en kunst. Wij werken intensief met hun samen.

Boek wordt webboek

Sociale media in het speciaal onderwijs

Hoe maak je kwetsbare kinderen online en offline weerbaar? In het boek Sociale media in het speciaal onderwijs delen leraren hun kennis en ervaringen. Dit is het derde mediaboek dat we maakten met Remco Pijpers en Nicole van der Bosch, nu voor Stichting Kennisnet. Parallel hieraan ontwikkelden we een speelse webversie met alle interviews, voorbeelden en lestips.

Bekijk nu het webboek.

Human Rights Utrecht

Gefeliciteerd met je mensenrechten!
Op wereldmensenrechtendag 2015 lanceerden we de nieuwe stijl & website voor Human Rights Utrecht – de Utrechtse mensenrechtencoalitie. Albert maakte de tekeningen.

www.humanrightsutrecht.nl

Campagne voor een duurzame wereld

De Grote Transitie

Met tien stellingen en tien debatten maakt DGT de discussie over duurzaamheid toegankelijk. Daarnaast laat het initiatief zien hoezeer sociale en groene kwesties met elkaar verbonden zijn.

www.degrotetransitie.nl

Onbevooroordeeld advies voor sekswerkers

P&G 292

Prostititie & Gezondheidscentrum 292 geeft praktisch advies aan sekswerkers. Voor dit initiatief van de gemeente Amsterdam ontwierpen wij (met E-hulp, Catalina Diaz & Clearsite) een uitnodigende site.

www.pg292.nl

Het community arts lab

Cal-xl

Community Arts Lab XL (Cal-xl) is een landelijk laboratorium voor kunst en samenleving. Het is een samenwerkingsverband van organisaties en koplopers in het veld met als doel: werken aan een optimaal productieklimaat voor community arts. Samen met Sikko Cleveringa hebben wij de nieuwe organisatie visueel geïntroduceerd: met een krachtige maar speels uitgewerkte vormtaal. Hapé Smeele fotografeerde het netwerk in karaktervol zwart-wit.

De website bevat een landelijke databank voor culturele interventies. Deze is uitgewerkt als Projectenweb: professionals kunnen hun project toevoegen en vergelijken met andere projecten, bijvoorbeeld qua doelen en doelgroepen. Bovendien kun je daarbij de gerealiseerde effecten naast de beoogde effecten zien. We hebben veel zorg besteed aan een overzichtelijke gegevensinvoer en heldere datavisualisatie.

www.cal-xl.nl

Wie wil er niet verlicht worden?

Koepelsite voor Boeddhistisch Nederland

Boeddhisme beoefenen is je zelf beoefenen
Je zelf beoefenen is jezelf vergeten
Jezelf vergeten is ontwaken door alles & iedereen
Door alles & iedereen ontwaakt, zijn vorm en inhoud passé
Maar van dit inzicht beklijft geen spoor
en dit spoorloze weet van geen ophouden

(zeer vrij naar zenmeester Dogen)

www.boeddhisme.nl

Ervaringsgericht koken met kinderen

De Smaak te Pakken

Hoe kun je eenvoudig koken met kinderen met een diepgaand effect? Het antwoord op deze vraag brengt je bij de kracht van De Smaak te Pakken. Haar methode is in tien jaar tijd ontwikkeld door Esther Boukema die samen met collega’s kookte met duizenden kinderen op allerlei locaties.

Proef het zelf!